Vivaeastpart
Image default
Associations

RVS finish

Bij veel toepassingen van roestvrij staal kan het een uitdaging zijn om de juiste RVS finish te krijgen. Tegelijkertijd is de juiste roestvrijstalen afwerking voor de toepassing van cruciaal belang. Je moet ervoor zorgen dat je een RVS finish krijgt met een lange levensduur, corrosiebestendigheid en weinig onderhoud. De juiste afwerking is de manier om te garanderen dat roestvrij staal zich naar verwachting zal gedragen. Het proces vraagt echter veel aandacht voor elk industrieel project of persoonlijke toepassing. Daarom zijn wij van Vangeenen hier om je alle verschillende normen te bieden voor elk type roestvrijstalen oppervlakte-afwerking.

De verschillende typen RVS finnish
Om het je gemakkelijker te maken, raden we je aan je te concentreren op de meest erkende normen over de hele wereld. Er zijn bijvoorbeeld een aantal afwerkingen die voldoen aan industrienormen, waarbij de verschillende afwerkingsnummers worden gebruikt op producten.

Nr. 1
Denk aan de nr. 1 RVS finish. Om dit type afwerking te krijgen, rollen we verwarmd roestvrij staal, waardoor er zeer weinig afwerking nodig is. Daarom wordt het beschouwd als een ruwe RVS finish. Apparaten met een dergelijke afwerking zijn onder andere luchtverwarmers, gloeiboxen, ketelplaten, verschillende ovenonderdelen, gasturbines en vele andere.

Nr. 2B
We creëren ook 2B-afwerking met een heldere, koudgewalste afwerking, waardoor het lijkt op een troebele spiegel. Er worden geen verdere afwerkingsstappen vereist. Gebruikelijke producten voor deze RVS finish zijn bakwaren, apparatuur voor chemische fabrieken, bestek, apparatuur voor papierfabrieken en sanitair.

Nr. 2D
Een deel van 2B finish is de 2D-finish. Deze rvs finish wordt geleverd met een dof zilvergrijs dat wordt aangebracht op dunnere spoelen met een dikte die is verminderd door koudwalsen en een minimaal afwerkingsproces, meestal gebruikt met de fabrieksafwerking. Deze finish is perfect voor elke verfhechting.

Nr. 3 en 4
Je kunt een afwerking van nr. 3 en 4 gebruiken die wordt gekenmerkt door korte, relatief grove, parallelle polijstlijnen. We polijsten mechanisch met geleidelijk fijnere schuurmiddelen of door de spiraal door speciale rollen te leiden, die een patroon in het oppervlak drukken. Je kunt deze afwerkingen gebruiken in brouwerijapparatuur, voedselverwerkende apparatuur, keukenapparatuur en wetenschappelijke apparaten.

Nr. 7
Een andere afwerking is finish nr. 7, die een hoge mate van reflectie en een spiegelachtig uiterlijk heeft. We polijsten roestvrij staal om dit type afwerking te creëren met korrelgrootte 320. Meestal is het te vinden in kolomafdekkingen, sierlijsten en wandpanelen. Bij Vangeenen helpen we je graag verder met je RVS finish naar keuze.

http://vangeenen.nl/rvs-afdeling/