Vivaeastpart
Image default
Auto

Geld lenen voor de auto van uw dromen.

Voor autorijden hebben we bijna alles over. Hoge benzine prijzen weten ons niet uit de auto te krijgen en ook de vele belastingverhogingen en heffingen van de overheid zorgt niet voor minder gouden koetsen op de weg. Auto rijden is voor ons schijnbaar te belangrijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot gedeelte van auto bezitters geld lenen voor een auto. Allereerst geeft een auto een ongekend gevoel van vrijheid. Je kunt praktisch overal naar toe en bent niet afhankelijk van een of onder dienstrooster van het openbaar vervoer. Ten tweede is voor veel mensen een auto een status symbool. Niemand die weet dat de laatste aanwinst betaald is met geleend geld in de vorm van een autofinanciering.

Geld lenen voor een auto, de gewoonste zaak van de wereld

Veel geldverstrekkers hebben ingespeeld op onze onverzadigbare honger om auto rijden. Geld lenen voor een auto is één van de meest voorkomende redenen voor het afsluiten voor een lening. Ook autoverkopers spelen in op de behoefte van de klant hun nieuwe auto met geleend geld te willen betalen. Uitgestelde betaling, lage rente en volledige financiering zijn veel gebruikte marketing tools geworden om de potentiële auto koper over de streep te trekken. Toch kent het gemak waarmee autofinanciering mogelijk is ook een keerzijde. DE eenvoud waarmee het mogelijk is geld voor een auto te lenen heeft menig auto koper financieel in de problemen gebracht. Voor velen is het een herkenbaar verhaal dat je uiteindelijk met een stuk duurder model thuis kwam als waarvoor je in eerste instantie ging kijken of dat er uiteindelijk alsnog maar een aantal opties zijn toegevoegd waarvan je je had voorgenomen dit niet te doen. Die paar tientjes per maand extra aflossen maakt toch allemaal niet zoveel uit? Uiteindelijk is er voor iedereen een grens aan hoeveel het verantwoordelijk is te lenen. Die laatste paar tientjes kunnen je dus wel degelijk opbreken. Een goede manier om je voor dit soort verleidingen te behoeden is nooit gelijk in de showroom te beslissen. Neem de aanbieding mee naar huis en laat de gehele autolening en alle voorwaarden nog eens rustig op je inwerken die laatst vierentwintig uur wachten moet toch op te brengen zijn.

Vormen van autofinancieringen

Alhoewel er vele vormen van autofinanciering mogelijk zijn passen deze over het algemeen in één van de onderstaande twee vormen:

  • Autofinanciering in de vorm van een persoonlijke lening
  • Autofinanciering in de vorm van een doorlopend krediet

De persoonlijke lening van Geldshop.nl

Bij de persoonlijke lening van geldshop.nl betaald u een vast bedrag per maand aan aflossing en rente zodat u precies weet waar u aan toe bent. De hoogte van de mogelijke autofinanciering is afhankelijk van uw inkomen en vaste lasten. De looptijd van een persoonlijke lening is over het algemeen onderhandelbaar.

Het doorlopend krediet van Geldshop.nl

In het geval u een doorlopend krediet van geldshop.nl wenst voor een autofinanciering krijgt u de mogelijkheid een afgesproken bedrag maximaal rood te mogen staan. U lost in principe ieder maand af maar heeft ook de mogelijkheid in tegenstelling tot bij de persoonlijke lening opnieuw geld op te nemen. Ook hier is de maximale autofinanciering afhankelijk van uw inkomen en vaste lasten.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

De rente is bij een persoonlijke lening lager dan die van een doorlopend krediet. Heeft u dus geen wens tot opname mogelijkheden is dit voor u de betere vorm van autofinanciering. Wilt u meer flexibiliteit met uw lening en bent u bereid daar een hogere rente voor te betalen dan is het doorlopend krediet de betere keuze.

De gevaren voor het lenen voor een auto

Mensen met ervaring op het gebied van autofinanciering adviseren allemaal ervoor te zorgen dat de looptijd van de autolening gelijk of korter te maken dan de levensduur van de auto. Bent u van plan iedere 5 jaar een nieuwe auto aan te schaffen zorg er dan voor dat de autofinanciering van uw “oude” auto volledig is afgelost anders kom je met dubbele lasten te zitten. In dit kader is het ook goed na te denken over het type autoverzekering wat je af sluit. In het geval dit geen all-risk autoverzekering is moet je je goed realiseren dat bij een total-loss ongeluk met eigen schuld, het mogelijk is dat je opnieuw een autolening moet afsluiten voordat de oude autofinanciering is afgelost. Op zo’n moment kom je dus voor onverwacht hoge lasten te staan. Veiligheidshalve is het dus verstandig gedurende de looptijd van een autofinanciering een all-risk autoverzekering te hebben lopen. Na deze tijd kun je eventueel overstappen op een gewone WA autoverzekering

Geld lenen, bij wie

Als mogelijke verstrekkers van autoleningen kunnen we noemen; banken, kredietverschaffers en auto dealers. Welke voor u de goedkoopste autolening of de meest gunstigste aanbiedt hangt erg af van de privé omstandigheden. Sommige auto kopers zijn wegens een negatieve BKR toetsing gedwongen bij de minder reguliere geldverschaffers te raden te gaan. En alhoewel ook voor die groep mensen mogelijk is een auto met geleend geld te kopen dienen ze heel goed op de kleine lettertjes van dergelijke autofinancieringen te letten. Auto verkopers kunnen ook heel interessante autoleningen verstrekken. Men dient echte wel goed op te letten in hoeverre “goedkope autoleningen” hier niet ten koste van eventuele kortingen of de inruil prijs van de oude auto gaat.

https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/04/goedkoop-geld-lenen-dan-kies-je-best-voor-geldshop-nl/