Anti-keylogger software is speciaal ontworpen om te scannen op software gebaseerde keyloggers, door de bestanden op een computer te vergelijken tegen een keylogger handtekening basis of een checklist van vergelijkbare keylogger eigenschappen.

Het gebruik van een anti-keylogger kan effectiever zijn dan het gebruik van een antivirus- of antispywareprogramma, omdat deze keyloggers als een legitiem programma in plaats van spyware kan identificeren.

 

 

Hoe vind je een keylogger op je computer?

Afhankelijk van de techniek die de antispyware-applicatie gebruikt, kan het mogelijk de keylogger met minder privileges vinden en uitschakelen dan het heeft. Het gebruik van een netwerkmonitor zorgt ervoor dat de gebruiker wordt op de hoogte gesteld elke keer wanneer een toepassing een netwerkverbinding probeert te maken.

Hierdoor krijgt een beveiligingsteam de mogelijkheid om eventuele keylogger activiteiten te stoppen. Witte lijst applicatie kan ook gebruikt worden om alleen gedocumenteerde, geautoriseerde programma’s te laten draaien op een systeem.

 

http://keyloggertool.nl/